Trønder festivaler

Musikk og festivaler er en populær møteplass for alle aldre, her kan man komme og nyte sin musikk sammen med andre som da liker den samme musikkstilen. Det er mange festivaler og musikk arrangementer i Trøndelags distrikter, her finne man det meste av de forskjellige musikk stilene gjennom sommerhalvåret. Alt i fra rock til kammermusikk, så det er nok å velge imellom. Det er jo i sommerhalvåret de fleste festivalene foregår for de holdes for det meste utendørs.

Eat the Rich

Festivalen Eat the Rich er en ganske liten og gratis rock og kulturfestival som startet opp i Svartlamon i 1997.

Foruten musikken og det kulturelle her er festivalen en politisk protest mot kapitalismen og det politiske styresettet vi har her i landet.

Her er det også marked, forestillinger, kafeer, seminarer og auksjoner. Festivalen er ett såkalt non profitt arrangement hvor ingen av involverte skal tjene penger på festivalen.

Blues in Hell

Bluesfestivalen Blues in Hell startet opp i 2008 og har blitt en populær festival. Festivalen har blitt kåret til en av de beste i Norge samt de kom på en andreplass i en rangering i Europa som den best smaal festival.

Årets festival er lagt til den femte til den åttende september og allerede har de fått in mange kjente artister som skal spille.

Jo Harman, Guy Forsynth Band, Never the Bride Acoistic trio og BB & The Blues Schaks er noen av dem.

Du kan se Blues in Hell programmet her og følge med på artistene som legges til utover i året.

Bussekaillfestivalen

I 2005 startet Bussekaillfestivalen opp og den er en litt spesiell festival med mange artister som spiller og andre typer arrangementer.

Det er satt opp tre scener og det er rundt 30 band som opptrer i løpet av festivalen.

Det er tre forskjellige typer av camping her, man kan velge mellom Bambi familiecamp, Bussekalli camp eller i en sigøyner leir.

Ved Marina anlegget rett ved der det også plass til rundt 200 båter, så her er det ganske enkelt å finne overnattings sted.

Navnet Bussekalli kommer i fra gamle dager, den var en forferdelig skikkelse som man skremte barna med om de ikke oppførte seg og hørte etter.

En del av musikken og forestillingene her er om nettopp denne figuren samt en del andre gamle historier som de har satt opp på programmet sitt.

Jorddunstfestivalen

Jorddunstfestivalen startet opp i 2006 og det er hovedsakelig rock, punk, metal og blues som spilles her.

Festivalen ble til for og gi ungdommene i hele Trøndelag ett tilbud om og få spille på en scene. Det har blitt en suksess med mange unge som er der hvert år og får vist seg frem med sin musikk. Festivalen er av typen frivillig, om man eventuelt får ett overskudd skal det brukes til neste års festival for og forbedre tilbudet. Det arrangeres også kurs her som lydproduksjon og arrangement kompetanse for å lære ungdommene mere om det hele rundt musikken.

Festivalen ble etter en tid avviklet men det er nå snakk om å starte den opp igjen for og fortsette ungdoms tilbudet.