Ting man bør få med seg i området

Kultur er en betegnelse av veldig man ting, det meste innen gammel historie til nyere tid. Musikk og teater, kulturminner og mye mere.

Det foregår veldig mye stort ett hele året med forskjellige festivaler, teater og andre kulturelle satsinger. Kulturminner finner man over hele landet og i Namsos og området rundt er det mange steder man kan få ett innblikk i den gamle historien i fra området.

DKNVS

En av disse kulturelle stede er Det Kongelige Norske Videnskabers Selskap som ble etablert allerede i 1767 av Johan E Gunnerus, Gerard Schønning og Peter F Suhm. De startet opp med ett eget museum hvor de la frem sitt arbeid igjennom årene, her finner man natur historiske samlinger, kulturhistoriske samlinger og utstillinger. Etter en omstilling i 1992 endret de navnet til NTNU Vitenskapsmuseet og er i dag underlagt universitetsstyret ved Norges teknisk naturvitenskapelige universitet. Den vitenskapelige samlingen de har er har er så stor at de ikke får plass til alt utstilt, men man kan finne alt via universitetets nettsider da de har digitalisert det meste. Kulturhistorie, botanikk, zoologi, geologi, forhistorisk arkeologisk samling, kirkesamlinger, myntsamlinger og den by arkeologiske samlingen i fra Trondheim er noen av det man finner på museet.

Dokkehuset

Dokkehuset

Kulturhuset Dokkehuset er en scene for billedkunst, arkitektur og musikk. Det er NTNU som driver stedet og bruker det også til og vise frem universitetets kunstneriske fagmiljøer.

Her har man plass til rundt 200 mennesker og det arrangeres også kammer musikk, jazz konserter samt at kulturhuset brukes til møter og foredrag.

Olavsfestdagene

Nok ett kultur som arrangeres hvert år et jo Olavsfestdagene som pågår i ti dager ved Olsok tiden. Dette har blitt ett stort arrangement med over 300 oppsett og med over 800 norske og internasjonale artister som tiltrekker seg mye folk. Det er satt opp scener over hele Trondheim for og kunne gi publikum variasjon og så mye opptreden som mulig. Her er det musikk i de fleste former, teater og det er også satt opp ett historisk marked hvor man får oppleve gjøglere og markeds spill. Det er også lagt opp til at barna skal ha det mye moro her med musikkverksted, skattejakt og steinhugging.

Olavsfestdagene

Festivalen startet i 1962 og er en forankring i Olav den helliges dyrkelse og festivalen har blitt ett pilgrims mål for mennesker i fra mange land.

Vikingfestivalen

På gamle Egge gård som også er ett museum blir vikingfestivalen avholdt hvert år, detter er som navnet sier en festival hvor det er fokus på vikingtiden. Her samles det vikinger i fra hele verden som forteller historier, viser frem sine håndverk, underholdning, masse aktiviteter for barna, slagscener, kveldsgilde, utstillinger og foredrag.

Årets festival er satt opp til tre dager, det er i fra 12 juli og til og med den 14 juli. Museet er åpent hele året med varierende utstillinger og program som er tilrettelagt også for de minste i familien. Utstillingene blir satt opp i friluft museet og i Fylkesmanns gården, Eggevammen er også ett sted som er vert og ta en tur innom, her er det mye kulturminner man får oppleve.