Namsos området

Musikk og kultur opplevelser står ganske høyt hos Nordmenn flest, og mange lokale steder har fostret store artister og kunstnere av forskjellige typer. I Trøndelag ligger kommunen Namsos som også har mye musikk og kultur og vise frem. Musikkstilen som kalles Trønderrock har fått ett godt fotfeste i området og vi har flere kjente artister i fra området her. Med steder som Rock City og Kulturarenaen Namsos har stedet blitt godt kjent innen musikk og kultur.

Byen Namsos

Namsos ligger flott til langt inne i Namsen fjorden og ble grunnlagt på midten av 1840 tallet.Det var trelast eksport som var den store tingen de første årene, det var mye skog i området og med direkte sjøvei ut fjorden til utlandet. Dette gjorde stedet til ett stort trelastindustri område.

Det er i dag kun ett av sagbrukene som fortsatt er i drift og det er Moelven Van Severen. De andre ti sagbrukene har ett etter ett blitt nedlagt, men ett av dem Spillum Dampsag & Høvleri har blitt gjort om til Norsk Sagbruksmuseum. Her kan man se hvordan man behandlet tømmeret i fra gamle dager. Det er litt over 13 000 innbyggere her, fordelt på Namsos, Spillum, og Bangsund.

DDE

Ett av de godt kjente Trønderrock bandene er gruppen DDE, det ble stiftet i Namsos i begynnelsen av 1990 tallet.De som startet opp gruppen var brødrene Bjarne og Eskil Brøndbo, Frode Viken, Arnt E Rånes, Bård J Iversen, Eivind Berre og Terje Tranaas.

DDE

Det var gruppen After Dark som var forløperen til DDE, de fleste kom i fra det nedlagte bandet som hadde en mere danseband preget musikkstil. After Dark holdt på i omtrent 7 år før det ble bestemt å avslutte gruppen. Omstillingen til DDE har vert en suksess for dem, de er i dag ett av de mestselgende bandene i landet. Bjarne og Eskil Brøndbo brødrene kommer i fra Skage i Overhalla hvor de vokste opp.

Begge startet med musikk i tidlig alder, Bjarne spilte i bandene Humanic og After Dark før DDE ble opprettet. Foruten og være vokalist spiller han også på trekkspill i bandet, soloprosjekter har han også hatt tid til. Eskil startet som vikarierende trommeslager i After Dark når han var rundt 15 år gammel, han ble så med som fast trommeslager da de etablerte DDE. Frode Magnus Viken i fra Namsos hvor han ble født på midten av 1950 tallet. Han ble gruppens gitarist og han skrev mange av låtene de hadde på programmet sitt. Han startet som bassist i gruppen Prudence og etablerte selv gruppen Rollhaug etter en tid. På midten av 1980 tallet ble han så med i After Dark og ble så med over i DDE når de startet det bandet. Dessverre døde han av kreft i 2018. Arnt Egil Rånes i fra Osen i Sør-Trøndelag og spiller gitar og mandolin i gruppen. Han er den eneste i gruppen som ikke var med i overgangen mellom After Dark men kom inn litt senere. Bård Jørgen Iversen spiller keyboard og trekkspill, han var med i fra starten av After Dark. Eivind Bjørås Berre er bassist i gruppen og Terje Tranaas var med en stund men hoppet av i starten på 2000 tallet.