Namsos musikere

Musikere og kunstnere preger mange lokalmiljøer. I miljøet rundt Namsos og Trøndelag ellers har man ganske mange av dem. De som nok er mest kjent innen musikken herifra driver på med Trønderrock som sin musikkstil. Litt særpreget for distriktet kanskje, men de har tatt det meste av landet med storm. Betegnelsen Trønderrock blir da brukt på musikere som spiller rock og da selvfølgelig er i fra Trøndelag fylke.

Terje Tysland

En av de som er godt kjent i Norge er musikeren Terje Tysland som kom til verden i nettopp Namsos. Han debuterte innen musikken da han ble med i rockebandet som kalte seg Prudence, her var han med i perioden 1970 og frem til bandet ble oppløst i 1975. I tiden etter Prudence satset han på en solo karriere og startet med og gi ut plater, også denne musikken var preget av rock. Bandet Prudence ble også startet opp i Namsos, da av Åge Aleksandersen, Terje Tysland, Kjell O Riseth, Johan Tangen, Per E Wallum, Kaare Skevik og Jan Devik. De fleste av dem kom i fra området rundt Namsos, det var etter at de skiftet navnet på gruppen i fra Whoopee Choop til Prudence at de virkelig begynte og bli kjent rundt omkring i landet. Musikkstilen var inspirert av Bob Dylan, The Beatles og Jethro Tull men en flott norsk vri på det hele. Tysland skrev også låter selv som de fremførte noen av, men hans tekster var noe spesielle og han fikk derfor ikke med så mange av dem inn i bandets program. Det var mye bannskap og øl tekstene hans handlet om, rebelsk og vilt kalte mange låtene hans. Men han har gjort det bra så folk har jo likt det som har blitt fremført. Men det var ikke bare ville tekster som han kom med, det ble også rom for dype, meningsfylte og reflekterende tekster samt noen kjærlighets viser.Tysland er vel en av de få artister som har blitt bannlyst i NRK, det var da han kom med låtene «ka fa`n e du så gla`ferr» og «No går det på rævva». Men han brydde seg vel neppe noe særlig om det, suksessen har han hatt uten NRK sin hjelp med stadig utsolgte konserter landet rundt.

Åge Aleksandersen

Ett annet godt kjent navn innen musikken i Norge er jo Åge Aleksandersen, også han er i fra Namsos.Karrieren hans startet da han var rundt 17 år gammel og ble med i Mads Incorporated som var ett rockeband også i fra Namsos. Dette bandet besto da av Åge, Terje Adde, John E Furre, Stig Brøndmo og Karl Klaussen. Dette bandet ble bare omtrent to år gammelt og ble så oppløst når Åge flyttet til Oslo for og ta sin utdannelse der.

Åge Aleksandersen

Etter en periode innom Whoopee Choop og så Prudence startet han så gruppen Sambandet på midten av 70 tallet, det var samtidig med at han også startet sin solo karriere. Det gikk litt tregt i begynnelsen men platene hans begynte sakte men sikkert å selge ganske bra, rundt 1,5 millioner palter under karrieren så langt er ikke dårlig.