Musikkulturen utenfor Trøndelags grenser

Trøndelag har en fantastisk musikkultur, men det er også mye god musikk i områdene rundt Trøndelag. Som du kanskje vet grenser Trøndelag til en rekke andre fylker: Hedmark og Oppland, Møre og Romsdal og Nordland. I disse nabofylkene finner vi også mye fin kultur og musikk. Men Trøndelag grenser til en ting til, og det er ikke et fylke, Trøndelag grenser nemlig også til Sverige hvor vi finner en fantastisk musikkultur.

Sverige rocker

Sverige rocker (bokstavelig talt) rundt om i verden, med populære band du sikkert har hørt mye om, blant disse finner vi ABBA, Cardigans, Ace of Base og Roxette. Disse bandene blir fortsatt sett på som store stjerner. Den ‘andre bølgen’ av svenske musikalske talenter inkluderer Avicii, Zara Larsson, The Knife og mange andre beviser at det svenske musikkfenomenet ikke bare var en kort periode. Sverige har også flere ganger stukket av med en topp plassering i Eurovision Song Contest, Sverige har faktisk vunnet hele 6 ganger, til sammenligning har Norge vunnet bare 3 ganger og er dessuten det landet som har tapt flest ganger med 11 sisteplasser, 4 ganger fikk faktisk Norge ingen poeng. Sverige produserer musikalske artister som selger store mengder CD-er og nedlastinger over hele verden. Kanskje burde du dra til Sverige og se din svenske favoritt på hjemmebanen deres?

Svenske band og sangere

ABBA

ABBA var en supergruppe fra Sverige på 1970-tallet og begynnelsen av 1980-tallet. Og de er sannsynligvis like berømte nå som de var den gang. Nå kan du dra på ABBA-byvandring arrangert av Stockholms Stadsmuseum og besøke ABBA Museet i Djurgården-området. Du vet aldri, om et par tiårs tid kan du kanskje gå på byvandring der du kan gå i fotsporene til Robyn, Swedish House Mafia og Lykke Li i Stockholm. Stockholm, Gøteborg og Malmö er Sveriges tre store byer, og mellom dem sørger de for alle typer livemusikk og scener. Hvis du vil se dine svenske favorittmusikere som bor i Sverige må du sannsynligvis til en av disse byene.

Musikk i Nordland

Norland har også en musikkultur som er verdt å få med seg, og det er ikke langt unna Trøndelag i det hele tatt. En av musikkopplevelsene som du ikke kan gå glipp av i Nordland er Musikkfestuken som holdes fra 2. aug til 11. aug i 2020. Det er ikke for sent å kjøpe billetter, selv om noen av konsertene allerede er utsolgt. Med artister som Kari Bremnes, Hans-Ola Ericsson, Julia Lezhneva vil Musikkfestuken garantert bli en fantastisk opplevelse. Jeg anbefaler alle som har muligheten å delta på denne festivalen. Du finner mer info på musikkfestukens hjemmeside.

Selv om det er mye bra musikkultur i Trøndelag, er det også mye man kan oppleve rett utenfor Trøndelags grenser. Nabofylkene, Norge generelt og Sverige er har alle mye a by på når det kommer til musikkens verden. Du bør ikke være redd for å utvide horisonten din litt, kanskje elsker du musikken du finner i Nordland og bestemmer deg for å prøve musikken i Oslo, og plutselig finner du deg selv på en fantastisk musikk festival i utlandet. Det er mange muligheter.