Kjente navn i Namsos distriktet

Musikk, teater, skuespillere, forfattere og mange flere varianter går under betegnelsen kultur. Kultur er noe man finner overalt i verden, og nåtidens og historiske kulturelle personer har det og er fortsatt veldig mange av. Hvert sitt lille sted eller store steder for den sak skyld har en god del kultur som de gjerne deler med oss. I Namsos distriktet har man også mye kultur av forskjellige varianter og vise fram.

Stein Ingebrigtsen

En musiker som er ganske godt kjent her i landet er Stein Ingebrigtsen i fra Vemundvik. Vemundvik var en kommune til 1964 da den inngikk i Namsos kommune.Han er en vokalist, låtskriver og gitarist som har gjort seg godt kjent også utenfor Norges landegrenser.Det var på slutten av 60 tallet at han virkelig slo igjennom da han deltok i Talent 68 som var ett talentshow på den tiden. Da var har 23 år gammel og har fortsatt med musikken hele tiden etter dette.Hans første singel var Langt hår som gjorde det bra ute blant publikum. Med suksessen i Norge prøvde han seg i utlandet med god suksess. Han fremførte musikken sin også på Svensk, Engelsk, Tysk, Spansk og Italiensk. Plater har han utgitt i Sverige, Japan, USA og Tyskland ved siden av da selvfølgelig Norge. Nesten 70 innspillinger har det blitt fordelt på singler, studioalbum, samlealbum, Svenske album og Treff serien som kom årlig ut imellom 1971 og 1978.Han var med på alle platene i denne serien sammen med Inger Lise Rypdal, Gro Anita Schønn og Dag Spantell. Serien var basert på Norske artisters egne versjoner av kjente internasjonale hits, det ble en populær plateserie i landet.Han har blitt nominert flere ganger til Spellemanns prisen men har ikke nådd helt opp enda.

Christian

Han har to barn, det er sønnene Martin og Christian. Cristian har fulgt i sin fars fotspor og satset på musikken, han er mest kjent for og være med i popgruppen a1. Starten på karrieren kom da han kom inn på Paul McCartneys Liverpool Institute for Performing Arts da han var 20 år gammel. Der studerte han produksjon og låtskriving.Foruten at han er vokalist driver han med på med komponering og mestrer mange forskjellige instrumenter.Etter kort tid ved skolen ble han kjent med manageren Tim Byrne som drev og satte sammen ett band, dette ble da til slutt det kjente a1.Gruppens første to låter var Everytime og Be the First to Belive som ble ganske godt mottatt. Det var først det påfølgende året gruppen virkelig gjorde seg bemerket, de hadde lags sin egen versjon av Tak eon Me låten til AHA.

Christian

De lagde også en veldig dyr video til låten og det ble da faktisk en større suksess med denne låten og videoen en det AHA hadde hatt med sin låt. I tiden som fulgte gjorde gruppen det godt over det meste av verden med sin musikk. Gruppen ble lagt på is i 2002 men de kom sammen igjen i 2009 og holder fortsatt på i dag.