Kjente musikere

Vi har og har hatt mange musikere som kommer i fra små lokale miljøer, og mange av disse har drevet på i mange år og klarer seg godt innen sine musikkstiler. Namsos distriktet har mange mennesker som har viet sitt liv til musikken og som har blitt ganske populære. For det meste innenfor landets grenser, men noen har også klart å gjøre seg godt bemerket i den internasjonal musikk bransjen.

Hans Rotmo

En av disse musikerne som har holdt det gående i mange år er Hans Rotmo, han debuterte innen musikken som 16 åring i gruppen Valley Boys.

Han er i dag blitt 71 år og holder fortsatt på med musikk, har blitt mange år innen musikkbransjen på Rotmo.

Hans første gruppe Valley Boys etablerte han i 1962, denne gruppen varte ikke så lenge, han startet opp et band 20 år senere som han da brukte det samme navnet på.

Den første gruppen besto av foruten Rotmo av Magne Holmli, Andreas Haugan og Olav Vollan. Den andre gruppen besto av Gunnar Pedersen, Alf Skille, Tor Evensen og Knut Stensholm.

Det har blitt mange band som han har hatt en finger med i, Vømmøl Spellemannslag som ga ut syv plater. Arbeidslaget hass K Vømmølbakken ga ut tre plater. Så var det gruppen Heimvernslaget som kom med fire plater. Den andre gruppen med Valley Boys ga ut bare en plate.

Under tittelen Ola Uteligger har det kommet fire plater, Trossetrua Band tre plater.

Det har også blitt noen andre og filmusikk som han har vert med på, aktiv mann dette ja.

Men musikken var ikke det eneste han har drevet på med, i en periode skrev han også stykker for teatre. Det var da gjerne små oppsetninger som var beregnet på amatører og små scener, det første av disse var stykket Styggdalsspelet.

Håndbøker om hvordan skrive musikk kom han også ut med.

I midten av 1990 tallet kom han med større teater oppsetninger, flere av disse stykkene har blitt satt opp på Trøndelag teater.

Etter dette debuterte han også som forfatter, det var den skjønnlitterære romanen Sendebudet som ble hans første bok.

Han var også veldig politisk aktiv i denne tiden og hadde med lokalpolitikken og gjøre.

Filmen har han også vært innom, det var i starten av 80 tallet at han var med i den Norske filmen Krypskyttere. En mann med mange talenter dette ja.

Prudence

Gruppen Prudence i fra Namsos hadde mange kjente navn involvert. Gruppen ble etablert i 1969 og holdt det gående frem til 1975.

Det var Åge Aleksandersen, Johan Tangen, Terje Tysdal, Kjell O Riseth, Kåre Skevik, Jan Devik og Per E Wallum som gruppen best av.

De fleste av disse har en ganske lang karriere innen Trønder rock og rocke musikk generelt.

Etter at gruppen ble oppløst har de kommet sammen flere ganger for og ta enkelte opptredener, siste gangen i 2015 inne på NTE Arenaen som ligger i Namsos.

Gruppen gjorde det bra når de holdt på, Spellemanns prisen i 1975 og Namsos kommune Kulturpris i 2015.

De utga syv singelplater, fem studioplater og fire live og samleplater-