Festivaler

Namsos distriktet og områdene rundt i Trøndelag har mange gode musikere og de gjør en god jobb med forskjellige opptredener og festivaler. Trønder rock har virkelig blitt populært i distriktet, med de har mange andre musikkstiler som også gjerne spilles der. Sommers tid er jo kjent for og være festivals tid og det er mange festivaler som blir arrangert i området hvert år. Det er det meste av musikkstiler, alt i fra rock til kammermusikk. Her er det noe for enhver smak.

Namsos Rocke Festival

En populær festival var Namsos Rocke Festival, denne startet opp i 2001 med god hjelp i fra de lokale frivillige som stilte opp.  De mest kjente artistene i fra Namsos stilte selvfølgelig opp, artister som Åge Aleksandersen, DDE og Terje Tysland. God etablerte og kjente artister også utenfor distriktet.

Her fikk også de andre lokale artistene som ikke enda hadde klart og slå igjennom enda. En god mulighet for unge ferske artister til og få vist hva de kan.

Det har spilt en god del kjente grupper og artister på denne festivalen, ikke bare de lokale men også i fra det meste av landet.

Med over 1000 mennesker som er innom festivalen den helgen den pågår blir det folksomt i lille Namsos.

Samarbeidet utvidet seg og man fikk inn flere som støttet og hjelp til med festivalen, med Laviken Rocke og RusleClub, Lagre Musikk klubb og Namdal Idrettslag ble det ett bra opplegg rundt denne festivalen.

Laviken Rock og RusleCub ble etablert på slutten av 1990 tallet, det var Steinar G Olafsen og Bjørn T Hals som sto for dette.

Klubbens formål er å få frem de unge artistene i distriktet, de skal spille for de gammel musikk for eldre. Det er da hovedsaklien gammel rock som da blir fremført.

Overskuddet av arrangementene de lager går til videre arbeid med de lokale ungdommene i distriktet.

Arrangementer som Neil Young aften, Bob Dylan aften, Women in rock, Rolling Stones aften og Brithis Rock er noen av disse.

Skuretfestivalen

Festivalen Skuretfestivalen ble etablert som ett prøveprosjekt i 2003, første gangen var det over en helg man har med tiden utvidet med flere dager og da selvfølgelig flere artister.

Her kan man få oppleve nye ferske artister og godt etablerte artister, men det er ikke bare musikk som man kan får med seg på denne festivalen. Her viser man også frem teaterstykker, barneteater, figurteater, cabaret og dans.

Litt for hele familien der ja.

Ladehammerfestivalen

Ladehammerfestivalen er en kultur og musikkfestival som settes opp på høsten hvert år.

Festivalen startet opp i 2010 og hadde da stort sett bare de lokale artistene og bandene med noen innslag av band i fra resten av Norge.

Det avholdes konkurranser før selve festivalen, her får de unge lokale artistene og gruppene vise seg frem og de to beste vinner spilletid under festivalen.

Lørdagen på dagtid er det barnas dag og da er det bare underholdning for de minste.

Selve festivalen er i år lagt til 14 og 15 juni mens konkurransen for de lokale unge artistene er lagt til den 6-13 og 27 april.