Musikere i fra regionen

Musikere som har blitt godt kjent i sitt lokalmiljø har det blitt mange av rundt omkring i Norge. En god del av disse har igjen lykkes og bli populære i hele landet og andre igjen i internasjonal sammenheng.I Trøndelag og distriktene rundt har det dukket opp mange stjerner, de fleste har holdt seg inne i landet og er godt fornøyd med den suksessen de har her hjemme.

Morten Dahl

En godt kjent musiker i fra Trøndelag er Morten «Diesel» Dahl, en trommeslager som har gjort det godt på hjemmebane.Han har vert med på å starte opp de kjente bandene som TinDrum og TNT, ved siden av har han hatt en bra solokarriere. Hardrockbandet TNT som han etablerte i starten på 80 tallet sammen med da Dag Ingebrigtsen, Steinar Eikum og Ronnie Le Tekrø holdt på i ti år før de besluttet og ta en pause. Dahl trakk seg ut av gruppen av forskjellige årsaker etter bare seks år. Resten av gruppen fortsatte frem til de da tok en pause i 92, men gruppen gjenoppsto etter rundt fire år og er fortsatt aktive. Dag Ingebrigtsen startet sin karriere sammen med gruppen Subway Sucks og slo senere igjennom med gruppen The Kids før han ble med i oppstarten av TNT.

Gitaristen Tekrø har også en lang musikalsk karriere bak seg, bandene Rockfire og Roquefire i tiden før TNT. I tiden etterpå har han etablert bandet Vagabond som han holdt på med frem til TNT ble gjenforenet. Ved siden av disse bandene har han også en solokarriere som går ganske godt. Eikum har som de andre i TNT spilt i fler band, Red, Blond on Blond og etter TNT ble det bandet Ketil Stokkans Band. TinDrum som Dahl startet opp i slutten av 80 tallet holdt det gående i bare fem års tid, men de har hatt opptredener sammen under samme navnet med jevne mellomrom.

Torstein Flakne

I fra samme distriktet kommer musikeren, låtskriveren og gitaristen Torstein Flakne. Han som de fleste artister i dette området startet opp sin karriere i ung alder, det var i gruppa Page 9 som byttet navn til Harvest for igjen og skifte til The Kids. I begynnelsen av 80 tallet startet han opp med en ny gruppe sammen med Terje Storli og E Antonsen, den kalte de for Stage Dolls. Med denne gruppen har han også blitt kjendis utenfor Norges grenser, det har blitt flere turneer og plateutgivelser blant annet i Amerika.

Torstein Flakne

Han er også en veldig aktiv låtskriver og har skrevet låter for mange andre artister.Plater har det blitt veldig mange av opp igjennom årene, sammen med bandet og solo plater. Samt en god samling plater hvor han har spilt sammen med andre artister.

Hans Rotmo

Nok en musiker i fra området som er godt kjent er Hans Rotmo som hadde sin debut Valley Boys som han etablerte kun 16 år gammel. I starten på 70 tallet startet han så opp med bandet Vømmøl Spellmannslag hvor han sto for mye av låtskrivingen selv. Så ble det en lang solokarriere før han igjen opprettet ett nytt band, det kalte han så Trossetrua Band. I starten på 70 tallet startet han så opp med bandet Vømmøl Spellmannslag hvor han sto for mye av låtskrivingen selv. Så ble det en lang solokarriere før han igjen opprettet ett nytt band, det kalte han så Trossetrua Band.

Hans Rotmo

Nok en musiker i fra området som er godt kjent er Hans Rotmo som hadde sin debut Valley Boys som han etablerte kun 16 år gammel.